Vanhojen Hitas-asuntojen toteutuneet kauppahinnat

Vuonna 2022 vanhojen Hitas-asuntojen kauppoja tehtiin 

448 kappaletta, joka on määrällisesti noin 3.5 prosenttia koko valmiista hintasääntelyn piirissä olevasta Hitas-asuntokannasta. Lukumäärässä ei ole mukana lähisukulaisten kesken tapahtuneiden kauppojen tietoja.

Kaikkien kauppojen toteutunut keskineliöhinta vuonna 2022 oli 4 849 euroa, alin toteutunut 2 217 euroa ja ylin toteutunut 7 849 euroa neliöltä. Ylimmän toteutuneen keskineliöhinnan mukainen kauppa tehtiin postinumeroalueella 180 Kamppi-Ruoholahti ja alimman keskineliöhinnan kauppa postinumeroalueella 750 Puistola.

Suurin merkitys yleisestikin hintasääntelyllä on Helsinki 1 kalleusalueella ja vähäisin Helsinki 4 kalleusalueella, jossa laskennalliset Hitas-enimmäishinnat useilla postinumeroalueilla ylittävät alueen kaikkien asuntojen keskineliöhinnan.

Toteutuneet kauppahinnat postinumeron perusteella jaoteltuna:

https://www.hel.fi/static/kv/asunto-osasto/hitaskaupat-alue.pdf

 

 

Hitas-asuntojen velaton rajaneliöhinta

 

Rajaneliöhinta on 1.2.2023 alkaen 4 621 euroa, rajaneliöhinta on laskenut alkuvuoden 2021 tasolle. 

Hitas-asuntokaupassa voi aina käyttää kulloinkin voimassa olevaa velatonta rajaneliöhintaa ilman huoneistokohtaisen enimmäishinnan vahvistamista.

Rajaneliöhinta lasketaan ja vahvistetaan neljännesvuosittain, kun Tilastokeskus on julkaissut vanhojen osakeasuntojen neljännesvuositilaston. Rajaneliöhinta otetaan käyttöön 1.2., 4.5., 1.8. ja 1.11.

 

Valmiiden hintasääntelyssä olevien Hitas-asuntojen määrä

Hintasääntelyn piirissä olevia Hitas-asuntoja oli vuoden 2022 lopussa 13 016 asuntoa, jotka sijaitsevat Helsingin kalleusalueilla seuraavasti:

 

 

Vuosina 2014–2022 valmistuneet Hitas-asunnot

Vuosina 2014 – 2022 uusia Hitas-asuntoja on valmistunut yhteensä 4 093 asuntoa ja lukumäärällisesti eniten Helsinki 2 ja Helsinki 3 kalleusalueille. Viime vuosina on rakentaminen painottunut merenranta-alueille muun muassa Verkkosaareen, Kalasatamaan ja Jätkäsaareen.  Hitas-yhtiöitä on tällä hetkellä rakenteilla myös Pasilassa ja Vallilan alueella. 

 

Lähde: Hitas-rekisteri

Lisätietoa Hitaksesta: www.hel.fi/hitas